Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 2 common:people_all_forms
Official name:
Криничанський ліцей №2 Криничанської селищної ради Дніпропетровської області
EI type:
General education institution
Locality:
смт Кринички
Address:
52300, Дніпропетровська область, Криничанський район, смт. Кринички, вул. Центральна, 24
phone numbers:
not specified
E-mail:
krynychky.school.n2@gmail.com

11-13 травня 2024 р. у Польщі, м. Щецин пройшли чемпіонат світу з карате годзю-рю та відкритий чемпіонат Польщі із спортивного карате, ката і кобудо. Криничанські спортсмени із СК «Фортуна» повертаються додому із цілою торбою нагород різного гатунку. Вітаємо усіх переможців та учасників змагань! Щире вітання учню нашого ліцею Крамарю Владиславу та його тренеру - учителю фізичної культури Савченку Андрію Павловичу з перемогою! Так тримати! Молодці!

15 травня о 12:40 | Сербін Т. В. | no comments

9 травня Україна вперше разом з ЄС відзначає на державному рівні День Європи. В цей день ми згадуємо про історію європейської інтеграції та, як народи, що свого часу ворогували, зуміли об’єднатися заради спільного майбутнього. Українці вже довели власною боротьбою проти російських окупантів свою європейську ідентичність. І те, що сьогодні ми вперше святкуємо День Європи разом з ЄС, дуже важливо.
У КРИНИЧАНСЬКОМУ ЛІЦЕЇ №2 проведені тематичні виховні години, на яких здобувачі освіти ознайомились із історією свята та його символікою, здійснили віртуальну екскурсію до країн Європи, вшанували пам’ять Роберта Шумана, долучились до конкурсу у формі онлайн вікторини “Мандрівка Європою”, організованої Комунальним закладом позашкільної освіти “Центр позашкільної освіти” Дніпропетровської обласної ради”.
Діти усвідомили, що Ми є частиною родини європейських держав зі спільними цінностями та прагненнями, а Збройні Сили України міцно стоять на захисті всієї Вільної Європи.
Наш шлях повернення до родини країн Євросоюзу — це незворотний шлях, Європейський Союз своїми діями підтверджує — майбутнє України — в ЄС. Дедалі більше ми інтегруємось в європейський простір, адаптуємо національне законодавство до відповідного європейського, впроваджуємо норми та стандарти ЄС. А отже прагнемо також якнайшвидше повернутись назад в європейську родину, реінтегруватись у культурний та ціннісний вимір Євросоюзу.
— День Європи набуває особливого значення, адже для українців він є, зокрема, символом боротьби за свободу та європейське майбутнє, де в основі політик — добробут та права кожного громадянина.

9 травня о 18:43 | Сербін Т. В. | no comments

"Коли ми пам’ятаємо, ми непереможні!"
Минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як День пам’яті та перемоги – єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує пам ʼять загиблих у Другій світовій війні.
Гасло європейської моделі пам’яті – «Ніколи знову». Йдеться передусім про пам'ять і вшанування, а не святкові паради, адже війна — це не лише танки, гармати і видовищні бої. Війна — це людські страждання й жертви: це не лише солдати, а й військовополонені, остарбайтери, підпільники, діти війни, цивільні, які постраждали від окупації і бойових дій, що прокотилися через міста і села.
На жаль, росія пропагує «можемо повторити», тому й маємо ми, українці, тисячі загиблих, зруйновані міста, окуповані території… Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших Збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини.
Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами. Наша пам’ять є запобіжником від того, щоб подібні лиха ніколи не повторювалися. Саме тому ми обираємо європейську відповідальну модель пам’яті під гаслом “Ніколи знову”.
Червоний мак - символ пам'яті жертв війни.
З нагоди відзначення Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Криничанському ліцеї №2 проведені виховні години під загальною назвою: "Пам’ять єднає покоління", флешмоб малюнків на тему "Ніколи знову!", вікторини, тощо. Упродовж тижня працювала книжкова виставка: "Тої слави повік не забудем".
При проведені виховних годин були використані матеріали Інституту національної пам’яті України.

8 травня о 18:41 | Сербін Т. В. | no comments
Wall
Only authorized users can leave comments.